ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΡΟΝΗ.

"Το μετέωρο βήμα των πελεκάνων" και η ποίηση του Βαγγέλη Χρόνη στη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες.

Μια μαγευτική βράδια στον Άγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2022".

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Μάριος Φραγκούλης και η Δήμητρα Σελεμίδου ερμήνευσαν με μοναδικο τρόπο υπέροχα διαχρονικά τραγούδια.

Η συναυλία τους ήταν αφιερωμένη στον θάνατο 1700 αργυροπελεκάνων που χάθηκαν την χρονιά που πέρασε, δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα για αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή.

"Την περασμένη Άνοιξη η Πρέσπα έχασε τη μισή αποικία από τον πληθυσμό των αργυροπελεκάνων. Όλες οι εκδηλώσεις φέτος γίνονται για αυτή την καταστροφή, υπενθυμιζοντας σε όλους ότι έπρεπε να είχαν κάνει κάτι για αυτό το θέμα" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Πρεσπών Γιώργος Λιάνης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε από τις ΠΡΕΣΠΕΣ ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης για την δύναμη του ποιητικού του έργου, το οποίο αποτελεί μια πανοραμική σύνθεση του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. 

Ο ίδιος φανερά συγκινημένος αφού ευχαρίστησε το κοινό των Πρεσπών και παρέλαβε από τον Γιώργο Λιάνη ως ένδειξη θαυμασμού και τιμής 2 έργα από Φλωρινιότες καλλιτέχνες, απήγγειλε με ουσία και λιτότητα ένα από τα ποιήματα του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

 

Οι 3 ερμηνευτές(Μάριος Φραγκούλης/Ευανθία Ρεμπούτσικα/Δήμητρα Σελεμίδου), ο Γιώργος Λιάνης και ο Αλέξης Κωστάλας απήγγειλαν με ευαισθησία και εσωτερικότητα ποιήματα από τις ποιητικές συλλογές του Βαγγέλη Χρόνη.

Την βραδιά συντόνισε ο Αλέξης Κωστάλας.

Γιάννης Γούνας 

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Πρεσπών Γιώργος Λιάνης με τον ποιητή Βαγγέλη Χρόνη.

Η Δήμητρα Σελεμίδου, ο Μάριος Φραγκούλης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα επι σκηνής.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Μάριος Φραγκούλης χάρισαν αισθαντικές ερμηνείες στο κοινό των Πρεσπών.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τους μαγικούς ήχους της μουσικής της.

Οι 3 ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό των Πρεσπών.

Μάριος Φραγκούλης/ Δήμητρα Σελεμίδου/ Αλέξης Κωστάλας/ Γιώργος Λιάνης/ Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης ευχαριστεί το κοινό των Πρεσπών για την τιμητική του βράβευση.

Η τιμητική βράβευση του ποιητή Βαγγέλη Χρόνη από το Φεστιβάλ των Πρεσπών.