MARINA LEON...Τα μυστήρια και τα μυστικά της ζωγραφικής της.

🖌Marina Leon

MARINA LEON...Τα μυστήρια και τα μυστικά της ζωγραφικής της.

Τα πορτραίτα γυναικών που φιλοτεχνεί η Marina Leon με μια πρώτη ματιά φαίνονται ευχάριστα θέματα γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια και ανθοδέσμες χαράς.

Αν όμως προσέξεις καλύτερα θα κατανοήσεις ότι κρύβονται μυστήρια και μυστικά σε αυτούς τους πίνακες. 

Όλες οι γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτή την ζωγραφική, στολίζουν το κεφάλι τους με μια ανθοδέσμη χαράς και αισιοδοξίας. Στο βάθος όμως θα δεις ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους έχουν αφομοιωθεί από τα χρώματα των λουλουδιών.

Αν είσαι ακόμα πιο τολμηρός παρατηρητής μπορείς κάλλιστα να φανταστείς πως το κεφάλι όλων αυτών των υπάρξεων είναι ένα στείρο ανθοδοχείο όπου μέσα τους έχουν τοποθετηθεί ανθοδέσμες ηθελημένης χαράς και αισιοδοξίας που εμποδίζουν τις αληθινές σκέψεις ζωής, οι οποίες γεννιούνται και αναπτύσσονται μέσα στα κρανία των ζωντανών ανθρωπίνων υπάρξεων. 

Η ζωγράφος ακολουθεί την μέθοδο μεγάλων κλασικών συγγραφέων. Για να γίνεται αρεστή και να διαπερνά την λογοκρισία της σύγχρονης εποχής με ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο αφήνει τις πραγματικές αλήθειες της ζωής για τους υποψιασμένους θεατές να υφέρπουν κάτω από την βία της πολυχρωμίας.

Γιάννης Γούνας  

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ζωγραφικής σας και από που αντλείτε τα θέματα σας;

Marina Leon: Η ζωγραφική για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι κατάθεση ψυχής πάνω στον καμβά, μέσα από την παλέτα των χρωμάτων, κι ένας τρόπος, ιδίως στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, να περάσω ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα. Στους πίνακες μου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα κι αυτός είναι για μένα  ένας τρόπος να μεταδώσω ένα φωτεινό μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Με εμπνέουν ιδιαίτερα οι γυναικείες φιγούρες που με την στάση του σώματος τους τονίζουν την θηλυκότητα τους. Οραματίζομαι τη γυναίκα που θα ζωγραφίσω, την κίνηση των χεριών της, την στάση του σώματος της και το ύφος της, και προσπαθώ με τα χρώματα και με τα ανάγλυφα, ζωγραφισμένα με σπάτουλα λουλούδια, να της δώσω ζωή και μια νέα υπόσταση.  

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ζωγραφική; Θυμάστε το πρώτο σας έργο;

Marina Leon: Απ'όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα με ένα μολύβι στο χέρι και ζωγράφιζα ότι έβλεπα που μου έκανε εντύπωση. Το πρώτο μου έργο ήταν στην 1η δημοτικού, όταν έλαβα μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής του δημοτικού σχολείου και πήρα την 3η θέση.  Είχα ζωγραφίσει την Σταχτοπούτα από την δική μου οπτική γωνία...  

"Μου αρέσουν πολύ τα έντονα χρώματα, αλλά τα πιο αγαπημένα μου είναι το μαύρο, το λευκό και το κόκκινο". Marina Leon

🖌Marina Leon

Αγαπημένοι σας Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι;

Marina Leon: Οι αγαπημένοι μου Έλληνες ζωγράφοι είναι οι: Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Γαϊτης, Άγγελος, Παύλος, Σόρογκας, Μυταράς, Σοφία Καλογεροπούλου, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και απο ξένους ζωγράφους ξεχωρίζω την Frida Kahlo, Matisse, Pollock, Rembrandt, Claude Monet,Georges Braque, Joan Mirot, Roy Lichtenstein, Andy Warhol.

Πότε ένα έργο τέχνης θεωρείται ολοκληρωμένο για εσάς;

Marina Leon: Όταν η καθηγήτρια ζωγραφικής μου Λίλια Χατζηγεωργίου λέει: "Μαρίνα ΦΤΑΝΕΙ!!!". Η αλήθεια είναι ότι πάντα έχω τις ανασφάλειές μου ότι μπορεί να θέλει πάντα κάτι παραπάνω το κάθε μου έργο. Όταν όμως είμαι 1000% ευχαριστημένη από αυτό που βλέπω και δεν ξυπνάω το βράδυ στον ύπνο μου σκεπτόμενη ότι κάτι του λείπει, τότε για εμένα το έργο είναι ολοκληρωμένο!!!  

 

Αγαπημένα σας χρώματα;

Marina Leon: Μου αρέσουν πολύ τα έντονα χρώματα, αλλά τα πιο αγαπημένα μου είναι το μαύρο, το λευκό και το κόκκινο.  

🖌Marina Leon

"Οραματίζομαι τη γυναίκα που θα ζωγραφίσω, την κίνηση των χεριών της, την στάση του σώματος της και το ύφος της, και προσπαθώ με τα χρώματα και με τα ανάγλυφα ζωγραφισμένα με σπάτουλα λουλούδια, να της δώσω ζωή και μια νέα υπόσταση". Marina Leon

🖌Marina Leon

Τα λουλούδια αποτελούν βασικό μοτίβο στην ζωγραφική σας. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;

Marina Leon: Τα λουλούδια έχουν πράγματι ιδιαίτερη σημασία για εμένα, κυρίως γιατί έχουν πολλούς συμβολισμούς...Τη γέννηση, την λαμπερή ομορφιά, την αθωότητα, την γνησιότητα, την αγνότητα, την απλότητα, την τελειότητα!  

Επιλέγετε να δημιουργείτε μόνο σε στιγμές έμπνευσης ή ζωγραφίζετε σε καθημερινή βάση;

Marina Leon: Η ζωγραφική, πλέον, έχει γίνει η γλυκιά καθημερινότητα μου. Όταν όμως βρίσκομαι σε στιγμές έμπνευσης, χάνομαι στο ατελιέ μου και εύχομαι να μην τελειώσει η μέρα... 

Υπάρχουν κάποια σχέδια που είναι ανακοινώσιμα;

Marina Leon: Αυτή την περίοδο ετοιμάζομαι πυρετωδώς και με μεγάλη χαρά για την 1η μου ατομική έκθεση, η οποία θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Τσιχριτζή από 1η Ιουνίου, που θα είναι και τα εγκαίνια, έως τις 8 Ιουνίου.  

🖌Marina Leon

🖌Marina Leon

H εξαιρετική ζωγράφος Marina Leon θα πραγματοποιήσει την πρώτη της ατομική έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά. 📍Εγκαίνια Έκθεσης: 1 Ιουνίου.