Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/Επίσημη τελετή πρός τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.

Επίσημη Τελετή πρός τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.

Μια λαμπρή, λαμπρότατη τιμητική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πρός τον Ανώτατο αρχηγό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έκλεισε το επίσημο πενθήμερο ταξίδι του στην Αθήνα, προσκεκλημένος από την Εκκλησία της Ελλάδας. 

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Αδελφότητας Οφφικιαλίων "Παναγία η Παμμακάριστος" ως μέρος των τελετών και εκδηλώσεων πρός τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την συμπλήρωση 30 χρόνων στον Πατριαρχικό θρόνο.

Οι λεπτομερείς χαιρετισμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άκρως εγκωμιαστικοί και συναισθηματικοί με το κοινό να τους χειροκροτεί επί μακρόν. 

Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής και ανέπτυξε με εξαιρετικό τρόπο την προσωπικότητα του Πατριάρχη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των Οφφικιαλίων Αθανάσιος Μαρτίνος έκλεισε με την φράση απευθυνόμενος πρός τον Παναγιώτατο "Σας αγαπάμε και σας χρειαζόμαστε".

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνηση του έδειξε για  μια άλλη  φορά το τεράστιο μέγεθος και το μεγαλείο του. Χειροκροτήθηκε θερμότατα από το πυκνό κοινό που αποτελείτο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πλήθος Αρχιερέων, Πολιτικών, Επιχειρηματιών και βεβαίως από τους Οφφικιάλιους του Πατριαρχείου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνιάδου. 

Γιάννης Γούνας 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Ο Πρόεδρος των Οφφικιαλίων Θανάσης Μαρτίνος.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος Μαρία Αντωνιάδου.