Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ/ Στην φωτογραφία ο Οικουμενικός Πατριάρχης μπροστά από έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου(El Greco).

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ.

Με την παρουσία του τίμησε σήμερα το πρωί (23/11/2021) το εξαιρετικής κομψότητας και σπουδαιότητας Ίδρυμα του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος ένας μικρός αριθμός (λόγω covid) προσκεκλημένων Κληρικών, Αρχόντων του Πατριαρχείου και ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης, παρακολούθησαν την ομιλία του Ιμβρίου Γενικού Διευθυντή Κυριάκου Κουτσομάλλη, ο οποίος με συγκίνηση περιέγραψε το σημαντικό έργο αλλά και τον χαρακτήρα του συμπατριώτη του Πατριάρχη. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση και έδειξε εμφανώς το μεγάλο του ενδιαφέρον για τις τέχνες. 

Στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου τον Παναγιώτατο πλαισίωσαν η Διοίκηση του Ιδρύματος Γουλανδρή, η κα Ελένη-Γλύκατζη Αρβελέρ, η κα Δήμητρα Φιλίππου και ο κος Βαγγέλης Χρόνης.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και στα υπέροχα έργα τέχνης της συλλογής. 

Γιάννης Γούνας 

Θαυμάζοντας την μπαλαρίνα του Ντεγκά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κυριάκος Κουτσομάλλης συνομιλεί με τον Παναγιώτατο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο βήμα.

Μπροστά από έργο του Τζιακομέτι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Στο βάθος έργο του Ροντέν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος μπροστά από έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου(El Greco).