ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/ Η Ιστορία έχει πρόσωπο/ Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary.

Η Ιστορία έχει πρόσωπο/ Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary.

Αυτός είναι ο τίτλος της καλαίσθητης έκδοσης του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου που παρουσιάστηκε από την Ιστορική και Εθνολογική εταιρεία της Ελλάδος στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κος Θεμιστοκλής Κοντογούρης(ΓΓ της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδας) και η Κα Άρτεμις Σκούταρη(Πρόεδρος του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου).

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κος Ιάκωβος Μιχαηλίδης(Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης), ο Κος Πέτρος Παπαπολυβίου(Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), η Κα Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη(Ιστορικός Τέχνης), η Κα Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου(Ιστορικός των Θεσμών/επιστημονική επιμελήτρια της έκδοσης).

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΕΙΜ Κα Δήμητρα Κουκίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κος Κώστας Μπακογιάννης, η  Βέλγος πρέσβυς και πλήθος ανθρώπων των Γραμμάτων, της Τέχνης και των οικονομικών παραγόντων χειροκρότησαν τους εξαιρετικούς ομιλητές.

Γιάννης Γούνας 

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο/ Στο πάνελ της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κο Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κος Θεμιστοκλής Κοντογούρης.

Η Κα Άρτεμις Σκούταρη στο πάνελ.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο(Μέγαρο Παλαιάς Βουλής)/ Η Ιστορία έχει πρόσωπο...Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary.

Σε κλίμα Χριστουγέννων...Η Αθήνα ξεκίνησε να στολίζεται.