ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MICROSOFT.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ/Αρχαία Ολυμπία-Microsoft.

Μια σημαντική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με την Microsoft για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η στενή συνεργασία επιστήμης και τεχνολογίας θα μεταφέρει τον Πολιτισμό μας σε ολό τον πλανήτη, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέλυσε η Υπουργός Πολιτισμού Κυρία Λίνα Μενδώνη.

Οι εκπρόσωποι της Microsoft εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτή την εξαιρετική συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπέροχη και η παρουσία των μαθητών του Γυμνασίου Ολυμπίας.

Γιάννης Γούνας

10/11/2021..."Αρχαία Ολυμπία: Κοινός τόπος".

Από την παρουσίαση της Microsoft.

"Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο παγκόσμιο βήμα να δείξουμε πως ο Αρχαίος Πολιτισμός μπορεί να συναντηθεί με την τεχνολογία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

"Με την ψηφιακή αναπαράσταση του πανελλήνιου ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας, η πολιτιστική κληρονομιά αλλά και οι αξίες του Ολυμπισμού, της ειρήνης, της αρμονίας, της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας, γίνονται προσβάσιμες σε όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη, μέσω της χρήσης τεχνολογίας αιχμής" ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

"ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ".

Η έκθεση "Αρχαία Ολυμπία: Κοινός τόπος",που περιλαμβάνει εικονική περιήγηση με το HoloLens2, είναι ανοιχτή σε ειδικό χώρο τον οποίο το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development,και το οποίο στεγάζει ένα σημαντικό μέρος της ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας, παραχώρησε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο πολιτιστικής χορηγίας, η οποία εκτός από την διάθεση του χώρου, περιλαμβάνει και την λειτουργία του. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισίας 37Α στο Μαρούσι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ψηφιακά και χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου τα εμβληματικά μνημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. 

Ο Πρόεδρος της Microsoft των ΗΠΑ, Brad Smith απευθύνει χαιρετισμό.

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος(Ceo Microsoft Ελλάδας/Κύπρου/Μάλτας).

Philippe Rogge, ο Πρόεδρος της Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Στο αίθριο του Μουσείου της Ολυμπίας.