"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι". Μια μαγική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μας χάρισε ο σπουδαίος μας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος με την υπέροχη ερμηνεύτρια Ηρώ Σαία.

ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.

"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι".

Μια μαγική βραδιά στο Ηρώδειο μας χάρισε ο σπουδαίος μας συνθέτης και μαέστρος ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ με ερμηνεύτρια την ΗΡΩ ΣΑΙΑ εχθές το βράδυ. 

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο κορυφαίος μας συνθέτης παρουσίασε μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση με το διονυσιακό στοιχείο να διαπερνά όλη την χειροποίητη ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κορυφαίος μας συνθέτης. Έχοντας στο πλάι του  μια εξαιρετική ερμηνεύτρια αλλά και 11 υπέροχους μουσικούς μας μετέφερε σε μια πανδαισία ήχων, εικόνων και συναισθημάτων.

Η μουσική του Κύριου ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ  είναι τόσο μεστή και αντικειμενική που οι νότες της φαίνεται να μην έχουν γραφτεί επάνω σε χαρτί αλλά να έχουν σμηλευτει πάνω σε έναν αρχαίο βράχο. Συλλαμβάνει όλες τις ατμόσφαιρες του ελληνικού χώρου και είτε είναι ατμόσφαιρες χαράς, λύπης και φόβου, τους προσδίδει ένα αδιόρατο τραγικό ύφος που αγγίζει εσωτερικές παγκόσμιες συγκινήσεις και αλήθειες. Όταν αποδίδει ιστορικά γεγονότα βρίσκει το ανάλογο ύφος και φόρμα, τα ενδύεται και στήνει στο παρρόν με λαγαρούς ήχους την φρίκη και πολλές φορές την χαρά του παρελθόντος.

Έχω την εντύπωση ότι όλη η μουσική του είναι μια υποβρύχια περιήγηση στους βυθούς των βιωμάτων μας, ψάχνοντας τις ρίζες που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος και έχουν αποκρυσταλλωθεί ως πολύτιμα κοράλια μέσα στα δύσκολα ρεύματα των καιρών. Αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς των βυθών μας με την δύναμη του ταλέντου του τους φέρνει στο φως της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η ΗΡΩ ΣΑΙΑ  ερμήνευσε με σπαρακτικό λυρισμό αυτά τα τραγούδια. Συντονισμένη απόλυτα σε αυτή την ατμόσφαιρα, έφερε επί σκηνής μνήμες ακριβές και συγκίνησε βαθιά το κοινό με τις τόσο ξεχωριστές ερμηνείες της.

Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε εχθές το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο παρακολούθησαν την παράσταση. Στις πρώτες σειρές διακρίναμε τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Πρίγκηπα Νικόλαο κ.α.

Μεταξύ άλλων ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης με την Φούλη Χρόνη, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσοςη Αγάπη Πολίτη, η Κατερίνα Παναγοπούλου. Με θαυμασμό και πασίχαρα χειροκροτούσαν τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους Ξαρχάκου, Ιζόλδη και Σταύρο.

Γιάννης Γούνας

 

Οι θεατές καταφτάνουν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι". Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάμεσα στο κατάμεστο Ηρώδειο.

"ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΤΟ...ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ

"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι".

➡️Ερμηνεύει η ΗΡΩ ΣΑΙΑ.

➡️Συμμετέχει 11μελής ορχήστρα.

➡️Διεύθυνση ορχήστρας: ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ:

ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ-πιάνο.

ΧΑΡΗΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ-ηλεκτρικό μπάσο.

ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ντράμς/κρουστά.

ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-λαούτο/ούτι.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ-ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ- κλασική κιθάρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΗΣ-βιολί.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΟΥΛΗΣ-πνευστά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ-πνευστά.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΚΚΑΣ-μπουζούκι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΓΚΑΡΗΣ-ακορντεόν.

Ηχοληψία: Θάνος Καλλέας, Στέφανος Χατζόπουλος.

Σχεδιασμός φώτων: Στέλλα Κάλτσου.

Χειρισμός φώτων: Μελίνα Ζερβάκη.

Διεύθυνση Παραγωγής: Χρήστος Καμπύλης.

Βοηθός παραγωγής: Ναυσικά Νομικού.

 

 

 

"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι". ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ.

Μια μαγική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ/3 ΚΥΚΛΟΙ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ.

🔴Α' Συλλογή➡️ 7 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν 21 τραγούδια/Δήμητρα Γαλάνη, Παύλος Παυλίδης, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Ταφ Λάθος, Κατερίνα Πολέμη, Palov & Mishkin, New York Gypsy All-Stars.

🔴Β' Συλλογή➡️ 21 τραγούδια για το 1821/ υπό την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα Polis Ensemble παρέα με τους Κατερίνα Παπαδοπούλου και Παναγιώτη Αγγελακόπουλο, υπό την επιμέλεια-ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη.

🔴Γ' Συλλογή➡️  Νέο έργο-Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει και διευθύνει ένα καινούριο έργο του. Πρόκειται για μια σουίτα για ορχηστρικό σύνολο, χορωδία και ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαία με πηγή έμπνευσης 21 επίλεκτα τραγούδια.

Πρώτη παρουσίαση Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η Ηρώ Σαία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του Ηρωδείου για τις μοναδικές ερμηνείες της.

Μια μαγική βραδιά...Σταύρος Ξαρχάκος-Ηρώ Σαία.

Ο πρόεδρος της Lidl Ιάκωβος Ανδριανίδης, χορηγός της συναυλίας.

"Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι.

➡️Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας "ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ"

Το πρόγραμμα της συναυλίας.

Ο μεγάλος μας δημιουργός Σταύρος Ξαρχάκος με την υπέροχη ερμηνεύτρια Ηρώ Σαία μάγεψαν το κοινό του Ηρωδείου.

Κύριε Σταύρο Ξαρχάκο σας ευχαριστούμε πολύ.