"Με βλέπεις;" Παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου και της Τασούλας Επτακοίλη στον θερινό κινηματογράφο "Άνεσις", την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30 μ.μ.

"Με βλέπεις;"...Ένα αμφιμέτωπο βιβλίο. ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ/ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ.

2 υπέροχες γυναίκες που εκτιμώ απεριόριστα παρουσιάζουν ένα πολύ όμορφο βιβλίο, το οποίο έγραψαν μαζί. Η Φωτεινή Τσαλίκογλου και η Τασούλα Επτακοίλη μας συστήνουν το "Με βλέπεις;" από τις εκδόσεις Καστανιώτης. 

➡️Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30 μ.μ, στον θερινό κινηματογράφο "Άνεσις" μας καλούν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Οι δυο συγγραφείς θα συνομιλήσουν με τη στιχουργό-ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου για όλα όσα ζούμε, αισθανόμαστε, φοβόμαστε, ελπίζουμε.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βίκυ Βολιώτη και Πέγκυ Τρικαλιώτη.

📖Το "Με βλέπεις" γράφτηκε κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας με την μορφή επιστολών που έστελναν μεταξύ τους. 

"Με βλέπεις; Προσπαθώ να με βρω σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μαθαίνω ξανά την πόλη, ανακαλύπτω νέους θορύβους, βλέπω εφιάλτες, τρέμω τον θάνατο, χάνω το θάρρος μου και το ξαναβρίσκω, άλλοτε βουλιάζω στην αδράνεια κι άλλοτε στύβω την πέτρα, κάνω όνειρα, ελπίζω. Με βλέπεις; Δύο γυναίκες παρατηρούν τους άλλους και τους εαυτούς τους, κάνουν βουτιές στο μέσα τους, συλλογίζονται, εξομολογούνται-και συνομιλούν. Με βλέπεις; Ένα πλάσμα που θυμάται είναι ο άνθρωπος. Υποκλίνεται σε ό,τι έχει χαθεί. Αλλιώς δεν υπάρχει αύριο.

"Με βλέπεις;" Φωτεινή Τσαλίκογλου/Τασούλα Επτακοίλη. Παρουσίαση την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30 μ.μ στο θερινό κινηματογράφο "Άνεσις". 📍Για την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο(Μελωδία FM 99,2 και ΑΘΗΝΑ 9,84), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 είναι συντάκτρια στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Έχει γράψει αλλά 6 βιβλία: Το "άλλο μου ολόκληρο" (Εκδόσεις Πατάκη/2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, την ποιητική συλλογή "Η γυναίκα στο ασανσέρ"(Εκδόσεις Καστανιώτη/2018), το μυθιστόρημα "Κέρμα στον αέρα"(Εκδόσεις Καστανιώτη/2019), καθώς και τον "Γουργούρη"(Εκδόσεις Πατάκη/2017), τον "Γκάρη"(Εκδόσεις Πατάκη/2019), και την "Τσαγέρα που ανθίζει"(Εκδόσεις Καστανιώτη/2019)-ιστορίες για παιδιά και όχι μόνο. Η εκπομπή της με τίτλο "Πλάνα με ουρά" στην ΕΡΤ2 συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Υπέροχες ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου είναι συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης με καθηγητή τον Ζαν Πιαζέ και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και δοκιμίων. Μυθιστορήματα της έχουν ανέβει στο θέατρο, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στην Αμερική. Το μυθιστόρημα 8 ώρες και 35 λεπτά( The Secret Sister, Europa Editions) διακρίθηκε από το World Literature Today ως ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα μεταφρασμένα βιβλία του 2015 στην Αμερική. Η ιταλική του μετάφραση (La Sorella Segreta) από τον Μαουρίτσιο ντε Ρόζα τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα.